Ugrás a tartalomra
🎁 Ajándék termékminta, minden 20.000 Ft fölötti megrendelés esetén! Méhkenyér, a méregtelenítés titka! 🍯
🎁 Ajándék termékminta, minden 20.000 Ft fölötti megrendelés esetén! Méhkenyér, a méregtelenítés titka! 🍯
A Manuka méz csodálatos hatásai

A Manuka méz csodálatos hatásai

A méz terápiás hatásai évezredek óta ismertek. Habár a tudósok még nem tudták megmagyarázni azokat a biokémiai mechanizmusokat, amelyek a méz jótékony hatásaiért felelősek, mégis a méz fogyasztásának egészségre kifejtett hatásai nyilvánvalók. A méznek elsősorban erőteljes antibakteriális hatása van. Azonban a baktériumok méz hatásainak való ellenállásának vizsgálatakor nem mindig vették figyelembe a mézfajták közötti különbségeket. Az idők során a terapeuták gyakorlati tapasztalatai azt mutatják, hogy nem minden mézfajtának vannak azonos hatásai és hogy egyesek hatékonyabbak bizonyos betegségekkel szemben. Az új-zélandi Manuka méznek nagyon jó és régi hírneve van antiszeptikus tulajdonságainak köszönhetően. Az utóbbi évek tanulmányai azt mutatják, hogy a Manuka méz sokkal hatékonyabb, mint a közönséges méz. Még a Staphylococcus esetében is bizonyított a Manuka méz rendkívüli hatékonysága.

Természetesen a méz általában, és különösen a Manuka méz hatásos az immunrendszer serkentéséregyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása van, illetve stimulálja a sejtek növekedését. Azonban másfajta mézekkel ellentétben, a Manuka méz az egyetlen terápiás hatású méz a világon, amely tudományos és egészségügyi hatóságok által el van ismerve és hitelesítve. Ehhez az elismeréshez számos, rendkívül szigorú tudományos vizsgálatot végeztek el rajta. Kijelenthetjük, hogy a Manuka méz természetes antibiotikum és a szintetikusan előállított gyógyszerekkel ellentétben van egy előnye, hogy nincs mellékhatása.

2007 óta az antibakteriális aktivitás meghatározása érdekében mérik a metil-glioxál (MGO) mennyiségét a mézben. Ez a módszer sokkal pontosabb, mint az előző, amely összehasonlította a Manuka mézet egy fenol oldattal. A gyakorlatban az MGO a Manuka méz antibakteriális hatásának leghatékonyabb mérési módszere, amely egy mennyiségi, ellenőrzött módszeren alapul. Minél nagyobb a méz MGO szintje, annál nagyobb az antibakteriális hatása. Az MGO egy védett márka és csak az új-zélandi hitelesített és engedélyezett laboratóriumban függetlenül tesztelt méz használhatja ezt a címkét.

Magyarországon és Romániában cégünk a Manuka méz kizárólagos beszállítója. Különböző MGO faktorú Manuka méz kapható nálunk (100+250+400+ és 550+) és más Manuka méz alapú termékek: Manuka mézes arckrémManuka mézes kéz- és körömkrémManuka mézes ajakbalzsamManuka Health fogkrémek vagy Manuka Health torokspray.

Előző cikk Család, munka, sebesség, határidők ... vitalitás minden napra!
Következő cikk A méhpempő és az immunrendszer